Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Μικρή πρόοδος για τον στρατό εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων

Ο εχθρός υπερέχει σε δυνάμεις αέρος και πυροβολικό, ανακοίνωσε η Ουκρανή υφ. Άμυνας. Μαίνονται οι μάχες σε Νοβοντανιλίβκα και Νοβοποκρόφσκ.

Ουκρανία: Μικρή πρόοδος για τον στρατό εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων

Η Ουκρανία ανέφερε σήμερα ότι σημειώνει σταδιακά αυξανόμενη πρόοδο στην αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων εν μέσω «εξαιρετικά σφοδρών» συγκρούσεων.

Σε ανάρτηση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι οι ουκρανικές ενέργειες σημειώνουν «μερική» επιτυχία.

Κατά την προηγούμενη ημέρα, ουκρανικά στρατεύματα προέλασαν κατά 200-500 μέτρα σε διάφορες περιοχές κοντά στην πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, και κατά 300-350 μέτρα στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε η ίδια.

«Τα στρατεύματά μας κινούνται αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά σφοδρές συγκρούσεις και υπεροχή του στρατού από αέρος και σε ό,τι αφορά το πυροβολικό», δήλωσε η Μαλιάρ.

Η ίδια ανέφερε συνεχείς συγκρούσεις κοντά στο χωριό Μακαρίβκα στην κατεύθυνση του Μπερντιάνσκ, στη νότια Ουκρανία, και δήλωσε ότι μάχες μαίνονται στις περιοχές Νοβοντανιλίβκα και Νοβοποκρόφσκ στην κατεύθυνση της Μαριούπολης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v