Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πριγκόζιν: Δεν είμαι σίγουρος ότι η Βάγνκερ θα παραμείνει στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή σε όλες τις μισθοφορικές ομάδες που μάχονται στην Ουκρανία να υπογράψουν συμβάσεις με το υπουργείο ώς το τέλος του μήνα.

Πριγκόζιν: Δεν είμαι σίγουρος ότι η Βάγνκερ θα παραμείνει στην Ουκρανία
Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της Wagner

O επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν είναι σίγουρος αν οι άντρες του μπορούν να συνεχίσουν να μάχονται στην Ουκρανία.

«Όσον αφορά τη μελλοντική εμπλοκή της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείες Βάγκνερ, δεν είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε στην Ουκρανία» τόνισε ο Γεβγένι Πριγκόζιν σύμφωνα με το Reuters. 

Mαχητές της Βάγκνερ έχουν πολεμήσει επίσης στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όπου έχουν ακόμα συμβόλαια. 

Την Κυριακή ο Πριγκόζιν ανέφερε ότι οι μαχητές της Βάγκνερ δεν θα υπογράψουν καμία σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, λίγες ώρες μετά αφότου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού προσπάθησε να θέσει υπό τον έλεγχό του αποσπάσματα εθελοντών.

Ο Πριγκόζιν εξαπολύει διαρκώς λεκτικές επιθέσεις ενάντια στη ρωσική στρατιωτική ηγεσία, αλλά ούτε ο Σοϊγκού, ούτε ο αρχηγός του επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ έχουν σχολιάσει δημόσια τις προσβολές και επικριτικές δηλώσεις του Πριγκόζιν εις βάρος της ηγεσίας του στρατού.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση το Σάββατο στην οποία σημειώνεται ότι ο Σοϊγκού έδωσε εντολή σε όλα τα «αποσπάσματα εθελοντών» να υπογράψουν συμβάσεις με το ρωσικό ΥΠΑΝ μέχρι το τέλος του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v