Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα KPMG: Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι δεν βλέπουν ως απειλή το AI

Το 57% των εργαζομένων γραφείου στις ΗΠΑ πιστεύει ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη δεν αποτελεί άμεση απειλή για τη δουλειά τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ερευνα KPMG: Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι δεν βλέπουν ως απειλή το AI

Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις ΗΠΑ δεν έχει πρόβλημα με την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με έρευνα της  KPMG, οι περισσότεροι Αμερικανοί εργαζόμενοι δεν ανησυχούν ότι θα αντικατασταθούν από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Αντίθετα, την ενστερνίζονται ως δυνητικό βοηθό που μπορεί να περιορίσει τις ανιαρές εργασίες. 

«Τα πιο πρόσφατα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μοιάζουν κάπως μαγικά, γι' αυτό νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να δημιουργηθεί υπερβολικός ντόρος γύρω από αυτά και να αφήσουμε τη φαντασία μας να οργιάζει σχετικά με το τι είναι ικανά να κάνουν» τόνισε στο Marketwatch o 44χρονος Κάιλ Μόνσον, πρώην δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη που διευθύνει μικρή διαφημιστική εταιρεία η οποία έχει πειραματιστεί με την τεχνητή νοημοσύνη τους τελευταίους έξι μήνες. 

Η εταιρεία «προσέλαβε» δύο μη ανθρώπινους ασκούμενους τεχνητής νοημοσύνης τον Ιανουάριο.

«Βασίζομαι κυρίως σε αυτό για μικρές, χρήσιμες εργασίες, όπως γρήγορη έρευνα, ένα καλό email», είπε ο Μόνσον. «Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο ξεκάθαρη, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον».

Ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν θεωρούν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη ως άμεση απειλή για τη δουλειά τους, θέλουν να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, σύμφωνα με την έρευνα της KPMG που διεξήχθη σε 1.035 επαγγελματίες γραφείου τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 57% πιστεύει ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη δεν αποτελεί άμεση απειλή για τη δουλειά τους και μόνο το 19% ανησυχεί ιδιαίτερα ότι η τεχνολογία θα καταστήσει τον ρόλο τους «παρωχημένο». Εν τω μεταξύ, το 40% πιστεύει ότι έχουν περισσότερο από ένα χρόνο στη διάθεσή τους προτού η τεχνητή νοημοσύνη θέσει σε κίνδυνο τη δουλειά τους,

.Οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να αποκτήσουν δεξιότητες στην τεχνητή νοημοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v