Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντέχει η αγορά εργασίας στη Γερμανία, στο 5,6% η ανεργία

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9.000 σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, φτάνοντας στα 2,573 εκατομμύρια. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά 15.000.

Αντέχει η αγορά εργασίας στη Γερμανία, στο 5,6% η ανεργία

Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, δείχνοντας ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Απασχόλησης ανέφερε ότι ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9.000 σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, φτάνοντας στα 2,573 εκατομμύρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά 15.000.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 5,6%.

«Παρά την αδύναμη οικονομία, η αγορά εργασίας είναι γενικά σταθερή», δήλωσε ο Daniel Terzenbach, επικεφαλής των περιφερειών στον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Απασχόλησης.

Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2022, ο αριθμός των ανέργων είναι κατά 284.000 υψηλότερα. Ακόμη και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι Ουκρανοί πρόσφυγες, η ανεργία θα είχε αυξηθεί σε ετήσια βάση, αν και λιγότερο απότομα, ανέφερε ο Οργανισμός.

Τον Μάιο, υπήρξαν 767.000 νέες θέσεις εργασίας, 98.000 λιγότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v