Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nvidia: Νέα εποχή στους υπολογιστές φέρνει το A.I.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα διαταράξει τον τεχνολογικό τομέα προειδοποίησε ο CEO της Nvidia, Γένσεν Χουάνγκ, παρουσιάζοντας έναν νέο υπερυπολιστή.«Όλοι είναι προγραμματιστές πλέον».

Nvidia: Νέα εποχή στους υπολογιστές φέρνει το A.I.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia προέβλεψε την έλευση μιας νέα εποχής στην οποία «όλοι θα είναι προγραμματιστές», κατά τη διάρκεια παρουσίας μιας νέας γκάμας προϊόντων της ασιατικής εταιρείας.

Ο Γένσεν Χουάνγκ προειδοποίησε σε ομιλία του στην Ταϊβάν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα διαταράξει τον τεχνολογικό τομέα, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία έχει καταστήσει πολύ πιο εύκολη τη δημιουργία κώδικα.

«Φτάσαμε στo σημείο καμπής μιας νέας εποχής υπολογιστών», είπε ο Χουάνγκ τη Δευτέρα.«Όλοι είναι προγραμματιστές πλέον. Απλώς πρέπει να πείτε κάτι στον υπολογιστή», πρόσθεσε.

Το ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει κώδικα, μειώνοντας την ανθρώπινη εργασία που απαιτείται για τη δημιουργία λογισμικού.

Η ομιλία του Χουάνγκ στο συνέδριο Computex στην Ταϊπέι έγινε λίγες μέρες αφότου η Nvidia αποκάλυψε προβλέψεις για ταχεία ανάπτυξη των πωλήσεων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Χουάνγκ ανακοίνωσε επίσης έναν υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία DGX GH200 ο οποίος θα βοηθάει τις τεχνολογικές εταιρείες να εξελίξουν μοντέλα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης παρόμοια με το ChatGPT του OpenAI.

Η Meta, η Microsoft και το Google Cloud είναι από τους πρώτους πελάτες που αναμένεται να έχουν πρόσβαση στον υπερυπολογιστή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v