Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Το ΥΠΟΙΚ ρώτησε υπηρεσίες αν μπορούν να καθυστερήσουν πληρωμές

Aξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν ψάχνουν τρόπους να εξοικονομήσουν πόρους καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το ταβάνι του χρέους.

ΗΠΑ: Το ΥΠΟΙΚ ρώτησε υπηρεσίες αν μπορούν να καθυστερήσουν πληρωμές

Το Υπουργείο Οικονομικών ρώτησε ομοσπονδιακές υπηρεσίες εάν μπορούν να πραγματοποιήσουν επερχόμενες πληρωμές σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ανέφεραν δύο πηγές στη Washington Post, καθώς ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν αναζητούν νέους τρόπους να αποτρέψουν μια άνευ προηγουμένου χρεοκοπία.

Με λιγότερο από δύο εβδομάδες διορία, ο Λευκός Οίκος αναζητά τρόπους για να αγοράσει περισσότερο χρόνο ώστε ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αύξηση του ομοσπονδιακού ανώτατου ορίου χρέους, το οποίο θέτει ένα νόμιμο όριο στον κρατικό δανεισμό.

Χωρίς πρόσθετο δανεισμό, έκρηξη των φορολογικών εσόδων ή νέους τρόπους επιβράδυνσης των δαπανών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένει να αθετήσει πληρωμή για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία στις αρχές Ιουνίου.

Για να αποφύγουν τη λεγόμενη «ημερομηνία X» όπου τα αποθέματα θα εξαντληθούν, αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών ρώτησαν τους ομολόγους τους σε άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες σχετικά αν υπάρχει ευελιξία στις πληρωμές που πρέπει να γίνουν πριν από τις αρχές Ιουνίου, ανέφερε μία πηγή.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν ζήτησε από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αναβάλουν τις πληρωμές πέρα από τις ημερομηνίες λήξης τους, είπε το πρόσωπο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v