Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Στοπ στις βίζες για συγγενείς φοιτητών

Για να αποφευχθεί η κατάχρηση του συστήματος βίζας, οι φοιτητές δεν θα μπορούν, επίσης, να αλλάζουν τη φοιτητική βίζα σε βίζα εργασίας έως ότου να ολοκληρωθούν οι σπουδές τους. Νέοι κυβερνητικοί φραγμοί στη μετανάστευση.

Βρετανία: Στοπ στις βίζες για συγγενείς φοιτητών

Οι φοιτητές δεν θα μπορούν να φέρνουν μέλη της οικογενείας τους στη Βρετανία μετά τη νέα απόφαση της κυβέρνησης Σούνακ  να σταματήσει έκδοση βίζας σε συγγενείς φοιτητών από το εξωτερικό.

Οι νέοι κυβερνητικοί περιορισμοί στις φοιτητικές βίζες προσδοκάται να περιορίσουν σημαντικά τη μετανάστευση, περιορίζοντας του φοιτητές να φέρνουν μέλη της οικογένειας τους μόνο κατά τις μεταπτυχιακές σπουδές τους απαγορεύοντας έτσι να χρησιμοποιούν τη φοιτητική βίζα ως «πίσω πόρτα» για να εργαστούν στη Βρετανία.

Παράλληλα θα προστατεύονται τα οικονομικά οφέλη που αποφέρουν οι φοιτητές στη χώρα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Για να αποφευχθεί η κατάχρηση του συστήματος βίζας, οι φοιτητές δεν θα μπορούν να αλλάζουν τη φοιτητική βίζα σε βίζα εργασίας έως ότου να ολοκληρωθούν οι σπουδές τους, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση επίσης θα επανεξετάσει τα κεφάλαια που πρέπει να έχουν οι φοιτητές για να αποδείξουν ότι μπορούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τα εξαρτώμενα μέλη τους στη Βρετανία, καθώς και να περιορίσει τα πρακτορεία που υποβοηθούν τις ακατάλληλες αιτήσεις.

Η κυβερνητική εκπαιδευτική στρατηγική στοχεύει να φιλοξενεί 600.000 φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το εξωτερικό που σπουδάζουν στη Βρετανία κάθε χρόνο έως το 2030, για δύο συνεχόμενα χρόνια.

Περίπου 136.000 βίζες χορηγήθηκαν σε εξαρτώμενoυς φοιτητών το 2022, σημειώνοντας αύξηση από τους 16.000 το 2019 όταν οι Τόρις δεσμεύτηκαν προεκλογικά να μειώσουν τη μετανάστευση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v