Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Αύξηση επιτοκίων στο 4,75%

Αύξησε το κόστος δανεισμού στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006 η κεντρική τράπεζα της χώρας, με στόχο να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό που «τρέχει» με 5%. Οι προβλέψεις.

Ισραήλ: Αύξηση επιτοκίων στο 4,75%

Η κεντρική τράπεζα του Ισραήλ αύξησε το κόστος δανεισμού στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006, καθώς συνεχίζει να μάχεται ενάντια στον πληθωρισμό.

Η Τράπεζα του Ισραήλ ψήφισε υπέρ της αύξησης του βασικού επιτοκίου της κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, από 4,5% σε 4,75%.

Ανακοινώνοντας την κίνηση, η Τράπεζα του Ισραήλ επισημαίνει ότι ο ετήσιος πληθωρισμός έφτασε στο 5% τον Απρίλιο (ενώ οι τιμές αυξήθηκαν 0,8% κατά τη διάρκεια του μήνα).

 Την Τράπεζα ανησυχούν επίσης οι προβλέψεις ότι οι τιμές καταναλωτή σε έναν χρόνο θα κυμαίνονται γύρω από το ανώτατο όριο του εύρους στόχου της, γράφει ο Guardian.

«Η οικονομική δραστηριότητα στο Ισραήλ βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και συνοδεύεται από στενή αγορά εργασίας, αν και υπάρχει κάποια συγκράτηση σε ορισμένους δείκτες. Ο πληθωρισμός είναι ευρύς και παραμένει υψηλός. Ως εκ τούτου, η Νομισματική Επιτροπή αποφάσισε την αύξηση του επιτοκίου», ανέφερε η κεντρική τράπεζα, προσθέτοντας:

«Η πορεία των επιτοκίων θα καθοριστεί σύμφωνα με τα δεδομένα δραστηριότητας και την εξέλιξη του πληθωρισμού, προκειμένου να συνεχιστεί η υποστήριξη για την επίτευξη των στόχων νομισματικής πολιτικής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v