Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανηφορίζει η τιμή αερίου, «πάτωμα» στα €30 βρίσκει η αγορά

Πρώτη φορά από τον Ιούνιο έπεσε κάτω από τα 30 ευρώ την Πέμπτη. Σερί πτώσης επτά εβδομάδων, το μεγαλύτερο σε έξι χρόνια.

Ανηφορίζει η τιμή αερίου, «πάτωμα» στα €30 βρίσκει η αγορά

Από χαμηλό 23 μηνών ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, σε μία ένδειξη ότι οι traders μπορεί να βλέπουν τα 30 ευρώ ως «πάτωμα» για τις τιμές προς το παρόν, με τη ζήτηση να παραμένει πεισματικά χαμηλή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς έπεσαν κάτω από τα €30 για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2021 την Πέμπτη. Η αγορά βρίσκει ένα χαμηλότερο όριο μετά από ένα σερί πτώσεων επτά εβδομάδων, το μεγαλύτερο σε έξι χρόνια λόγω της σταθερής προσφοράς, του ήπιου καιρού και της ισχυρότερης παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η άνοδος της Παρασκευής δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει περιθώριο για υψηλότερες τιμές μόλις ανέβουν οι θερμοκρασίες, ενισχύοντας τη ζήτηση για ψύξη το καλοκαίρι.

Πιο ηλιόλουστος και θερμότερος καιρός αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ προβλέπονται θερμοκρασίες κάτω του μέσου όρου σε όλη την Ισπανία, ανέφερε σε έκθεσή της η Maxar Technologies. Το περασμένο καλοκαίρι, η Ευρώπη αντιμετώπισε ασυνήθιστη ζέστη και ξηρασία που επηρέασαν την υδροηλεκτρική ενέργεια και ορισμένους πυρηνικούς σταθμούς, ενισχύοντας τη χρήση φυσικού αερίου.

Στις σημερινές συναλλαγές, η τιμή του ολλανδικού φυσικού αερίου, δείκτη αναφοράς για την Ευρώπη, ενισχύεται 1%, στα 30,07 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v