Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Γέλεν προς Κογκρέσο: Ανεβάστε το όριο του χρέους

«Αυτό που πρέπει να δουν οι παγκόσμιες αγορές, τα αμερικανικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είναι ότι έχουμε ένα Κογκρέσο που δεσμεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς», είπε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Εκκληση Γέλεν προς Κογκρέσο: Ανεβάστε το όριο του χρέους

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν είπε ότι το μόνο καλό αποτέλεσμα στην τρέχουσα αντιπαράθεση για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ είναι να ανεβάσει το Κογκρέσο το ανώτατο όριο.

«Αυτό που πρέπει να δουν οι παγκόσμιες αγορές και τα αμερικανικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι ότι έχουμε ένα Κογκρέσο που δεσμεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς», είπε σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Εάν το Κογκρέσο αποτύχει να το κάνει αυτό, πραγματικά θα βλάψει την πιστοληπτική μας ικανότητα», πρόσθεσε η Γέλεν, μιλώντας στο περιθώριο μιας συγκέντρωσης των οικονομικών αξιωματούχων της Ομάδας των Επτά στη Νιγκάτα της Ιαπωνίας.

Η Γέλεν έχει ως επί το πλείστον αρνηθεί να διευκρινίσει τι θα κάνει το υπουργείο της εάν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να αυξήσει ή να αναστείλει το όριο χρέους και βρεθεί σε θέση να μη μπορεί να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι ανέβαλαν μια συνάντηση για το ανώτατο όριο του χρέους που είχε οριστεί για την Παρασκευή. Άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες είπαν ότι η αναβολή ήταν ένα σημάδι ότι οι συνομιλίες σε επίπεδο προσωπικού δείχνουν πρόοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v