Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως από ΗΠΑ για πώληση ελικοπτέρων $8,5 δισ. στη Γερμανία

Ο νέος εξοπλισμός «θα υποστηρίξει την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών βελτιώνοντας την ασφάλεια ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Θα χρειαστεί και το ok από το Κογκρέσο.

Πράσινο φως από ΗΠΑ για πώληση ελικοπτέρων $8,5 δισ. στη Γερμανία

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε τη δυνητική πώληση ύψους έως και 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ελικόπτερα, κινητήρες και εξοπλισμό CH-47 Chinook στη Γερμανία, τα οποία, εάν προχωρήσει, θα μπορούσαν να προσφέρουν ανακούφιση στην Boeing, καθώς ο στρατός θα προχωρά στα σχέδιά του για δαπάνες σε προγράμματα ελικοπτέρων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Γερμανία θέλει να αγοράσει 60 από τα ελικόπτερα μεταφοράς φορτίου CH-47F Block II, καθώς και 140 από τους κινητήρες T55-GA-714A που παράγονται από την Honeywell International Inc. ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Αυτές οι αγορές θα επέτρεπαν στη σύμμαχο των ΗΠΑ «να ενισχύσει την άμυνα της πατρίδας του και να αποτρέψει τις περιφερειακές απειλές».

Ο νέος εξοπλισμός «θα υποστηρίξει την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών βελτιώνοντας την ασφάλεια ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ που είναι μια σημαντική δύναμη για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η πώληση πρέπει να εγκριθεί και από το Κογκρέσο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v