Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα Τουρκίας

Παραμένουν στο 8,5%. «Οι ανησυχίες για ύφεση στις ανεπτυγμένες οικονομίες ως αποτέλεσμα γεωπολιτικών κινδύνων και αυξήσεων των επιτοκίων συνεχίζονται και έχουν εμφανιστεί συνθήκες που απειλούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα Τουρκίας

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής αποφάσισε να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο πολιτικής στο 8,5%. Οπως αναφέρει: 

«Παρόλο που τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία δείχνουν ισχυρότερη οικονομική δραστηριότητα από ό,τι αναμενόταν, οι ανησυχίες για ύφεση στις ανεπτυγμένες οικονομίες ως αποτέλεσμα γεωπολιτικών κινδύνων και αυξήσεων των επιτοκίων συνεχίζονται και έχουν εμφανιστεί συνθήκες που απειλούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, που προκαλούνται από διαδοχικές χρεοκοπίες τραπεζών.

Ενώ οι αρνητικές συνέπειες των περιορισμών της προσφοράς σε ορισμένους τομείς, ιδιαίτερα των βασικών τροφίμων, έχουν αμβλυνθεί από τις στρατηγικές λύσεις που διευκολύνει η Τουρκία, το υψηλό επίπεδο πληθωρισμού παραγωγών και καταναλωτών συνεχίζεται σε διεθνή κλίμακα. Οι επιπτώσεις του υψηλού παγκόσμιου πληθωρισμού στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές παρακολουθούνται στενά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v