Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανική αντεπίθεση και ανακατάληψη θέσεων στο Μπαχμούτ

Προέλαση 2,6 χιλιομέτρων υποστηρίζει ότι έκανε ουκρανική ταξιαρχία. Καταγγελία Wagner ότι ρωσική μονάδα εγκατέλειψε τις θέσεις της. Διεξάγονται σκληρές μάχες.

Ουκρανική αντεπίθεση και ανακατάληψη θέσεων στο Μπαχμούτ

Η Ουκρανία προχώρησε 2,6 χιλιόμετρα σε περιοχές που ελέγχονταν από τη Ρωσία κοντά στο Μπαχμούτ, κατά μήκος μιας γραμμής μετώπου μήκους 3 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον Αντρί Μπιλέτσκι, διοικητή της ταξιαρχίας που έκανε την αντεπίθεση.

Η περιοχή έχει πλέον απελευθερωθεί, με πολλούς Ρώσους να σκοτώνονται ή να αιχμαλωτίζονται και στρατιωτικό εξοπλισμό να καταστρέφεται, δήλωσε, κάτι που είναι αδύνατο να διασταυρωθεί άμεσα, μεταδίδει το Bloomberg.

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, που ήρθε μια μέρα αφότου ο Γ. Πριγκόζιν, επικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων Wagner, δήλωσε ότι μια μονάδα του ρωσικού στρατού εγκατέλειψε τη θέση της στο Μπαχμούτ, αφήνοντας ακάλυπτο τμήμα του μετώπου και παραχωρώντας εδάφη για την κατάληψη των οποίων σκοτώθηκαν 500 από τους μαχητές του.

Μπλίνκεν: Εχει τα όπλα που χρειάζεται η Ουκρανία

Χάρη στη δυτική υποστήριξη, η Ουκρανία έχει ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει να ανακαταλαμβάνει εδάφη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή, δήλωσε ο Αντ. Μπλίνκεν, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι στην Ουάσιγκτον.

Ταυτόχρονα, ο Κλέβερλι προειδοποίησε ότι ο κόσμος -συμπεριλαμβανομένων κρατικών και μη παραγόντων- παρακολουθεί την αποφασιστικότητα και τη «στρατηγική αντοχή» της Δύσης, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται και επεσήμανε ότι η Δύση πρέπει να στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για τη συνέχιση της υποστήριξης.

«Αυτό δεν είναι ταινία, δεν υπάρχουν βεβαιότητες όταν πρόκειται για σύγκρουση», είπε ο Κλέβερλι. «Πρέπει να συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε, ανεξάρτητα από το αν η επικείμενη αντεπίθεση δημιουργήσει τεράστια κέρδη στο πεδίο της μάχης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v