Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμούς στις ιδιωτικές πισίνες λόγω ξηρασίας επιβάλλει η Ισπανία

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ημέρες και θα απαγορεύει στους κατοίκους της βορειοανατολικής Καταλονίας, να ξαναγεμίζουν τις πισίνες τους παρά τις θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφονται στη χώρα. Εξαιρούνται οι δημόσιες πισίνες και τα ξενοδοχεία.

Περιορισμούς στις ιδιωτικές πισίνες λόγω ξηρασίας επιβάλλει η Ισπανία

Η Βακαρίσες στη βορειοανατολική Καταλονία έγινε γνωστή στην περιοχή για τις πολλές πισίνες της. Με πληθυσμό 7.000 κατοίκων και πάνω από 1.500 καταγεγραμμένες πισίνες, υπάρχει μία για κάθε πέντε κατοίκους, αν και σύμφωνα με τον αστικό μύθο ο αριθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος.

Ωστόσο αυτός ο τρόπος ζωής απειλείται καθώς η σοβαρή ξηρασία αναγκάζει τις αρχές να καταφεύγουν σε ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα για την εξοικονόμηση νερού, όπως περιορισμοί στην πλήρωση της πισίνας.

Ο νόμος που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ημέρες θα απαγορεύει τους κατοίκους στη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας, όπου βρίσκεται η Βακαρίσες, να ξαναγεμίζουν τις άδειες πισίνες παρόλο που οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αποτελούν ένδειξη ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι εξίσου δύσκολο με το περυσινό, ένα από τα θερμότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ. Ο νόμος δεν θα αφορά δημόσιες πισίνες ή ξενοδοχεία.

Η διαχείριση νερού γίνεται επίμαχο ζήτημα καθώς η Ισπανία ετοιμάζεται για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αυτό τον μήνα και για βουλευτικές αργότερα φέτος, και ενώ αγρότες και άλλοι επαγγελματίες προσπαθούν να εξασφαλίσουν αυτό το αγαθό που φαίνεται να βρίσκεται ολοένα και περισσότερο σε έλλειψη.

Η Ισπανία έχει μία πισίνα για κάθε 37 κατοίκους και αυτές, επίσης, βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο.

Η Καταλονία είναι μια από τις πλέον άνυδρες περιοχές στην Ισπανία, με κάποιους ταμιευτήρες να βρίσκονται μόλις στο 7% της χωρητικότητάς τους. Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο θερμότερος και ο πιο ξηρός στην Ισπανία από το 1961 που άρχισαν να διατηρούνται τα σχετικά αρχεία, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία AEMET.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v