Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γουίλιαμς: Η τραπεζική αναταραχή αλλάζει τα δεδομένα για τη Fed

Ο πληθωρισμός δεν θα επιστρέψει στον στόχο του 2% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, προέβλεψε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Τζον Γουίλιαμς.

Γουίλιαμς: Η τραπεζική αναταραχή αλλάζει τα δεδομένα για τη Fed

Οι αυξήσεις επιτοκίων θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να επηρεάσουν την οικονομία πριν ο πληθωρισμός επιστρέψει σε αποδεκτό επίπεδο, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed, Τζον Γουίλιαμς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας δεν προέβη σε καμία πρόβλεψη για το πού βλέπει να οδεύουν τα επιτόκια, αλλά εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός δεν θα επιστρέψει στον στόχο του 2% της Fed μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Πρόσθεσε ότι η ανεργία είναι πιθανό να αυξηθεί στο επίπεδο του 4% με 4,5%, από το τρέχον χαμηλό των 54 ετών που είναι 3,4%.

«Λόγω της χρονικής υστέρησης μεταξύ των εφαρμοζόμενων πολιτικών και των επιπτώσεών τους, θα χρειαστεί χρόνος ώστε οι ενέργειες της Fed να αποκαταστήσουν την ισορροπία στην οικονομία και να επαναφέρουν τον πληθωρισμό στον στόχο μας στο 2%» τόνισε ο Γουίλιαμς σε ομιλία του στην Οικονομική Λέσχη στη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη τον αντίκτυπο της τραπεζικής αναταραχής για τον προσδιορισμό της νομισματικής πολιτικής. «Θα εστιάσω στην αξιολόγηση των πιστωτικών συνθηκών και των επιπτώσεών τους στις προοπτικές της ανάπτυξης, της απασχόλησης και του πληθωρισμού» πρόσθεσε.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v