Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα βουτιά για τις περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ

Κατηφόρα 12% για την PacWest. Οι μετοχές της έχασαν 50% την περασμένη Πέμπτη, πριν ανακάμψει 81% την Παρασκευή. Πτώση έως και 6% για τη Western Alliance.

Νέα βουτιά για τις περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ

Η PacWest, η τράπεζα του Λος Άντζελες που βρέθηκε υπό σημαντική πίεση κατά διαστήματα την περασμένη εβδομάδα, βυθίζεται 12,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

Οι μετοχές της PacWest μειώθηκαν στο μισό την περασμένη Πέμπτη, εν μέσω αναφορών ότι εξέταζε ενδεχόμενο πώλησης, πριν ανακάμψει 81% την Παρασκευή.

Οπως θυμίζει ο Guardian, την Παρασκευή, η PacWest ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το μέρισμά της σε μόλις 1 σεντ ανά μετοχή, αντί για 25 σεντς/μετοχή, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και της τραπεζικής αστάθειας.

Η Western Alliance με έδρα το Phoenix της Αριζόνα έφτασε να χάνει 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η συνεχιζόμενη τραπεζική κρίση θα μπορούσε να βαθύνει.

Την περασμένη εβδομάδα, η Western Alliance διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι διερευνούσε μια πιθανή πώληση, καθώς οι μετοχές της έκαναν βουτιά 38% την Πέμπτη, πριν εκτοξευθούν 49% την Παρασκευή.

Η Valley National Bancorp καταγράφει πτώση 0,7% και η KeyCorp 0,9%.



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v