Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H αρκούδα της Morgan Stanley χτυπά καμπανάκι για τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ

Ο Michael Wilson, που αναδείχθηκε στον Νο 1 στρατηγικό αναλυτή το 2022, εξηγεί γιατί οι αμερικανικές μετοχές έχουν πιάσει ταβάνι για φέτος και θα αρχίσουν να κατρακυλούν, κόντρα στις κυρίαρχες προβλέψεις.

H αρκούδα της Morgan Stanley χτυπά καμπανάκι για τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ

Τα πιο ήπια μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ υποδηλώνουν τάσεις αποδυνάμωσης των κερδών τους επόμενους μήνες, σε αντίθεση με τις προσδοκίες των περισσότερων αναλυτών, εκτιμά ο Michael Wilson της Morgan Stanley, μεγάλη «αρκούδα» της Wall Street.

«Πολλές από τις κορυφαίες ενδείξεις μακροοικονομικών δεδομένων στις οποίες εστιάζουμε, έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες και δεν υποδεικνύουν αντίστοιχη ισχύ για τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Wilson, ο οποίος κατατάχθηκε Νο 1 στην περσινή έρευνα των θεσμικών επενδυτών, αφού προέβλεψε σωστά το sell off των μετοχών το 2022. Μένει να φανεί αν θα επαληθευτεί και η πρόβλεψή του για πτώση των μετοχών το 2023.

Σχεδόν το 86% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο, με το 79% απ' αυτές να ξεπερνά τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Ο Wilson είπε ότι τα ισχυρότερα οικονομικά μεγέθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, καθώς και οι μειωμένες προσδοκίες για τη σεζόν έχουν ήδη ανοίξει τον δρόμο για απώλειες.

Η ώθηση στα κέρδη που προβλέπουν οι αναλυτές εξαρτάται από τη βελτίωση των περιθωρίων, είπε ο Wilson. «Είμαστε πιο επιφυλακτικοί, καθώς το κόστος εργασίας συνεχίζει να αποτελεί κόντρα άνεμο για τις εταιρείες ενώ ο κορυφαίος δείκτης περιθωρίου κέρδους δείχνει πρόσθετη πτώση και δειλή ανάκαμψη στους επόμενους μήνες». Επιπλέον, η επιβράδυνση του πληθωρισμού σημαίνει ότι θα χαθεί η δύναμη των τιμών για τις εταιρείες, πρόσθεσε.

Τούτου λεχθέντος, ο αναλυτής αναγνώρισε ότι εάν βελτιωθούν τα οικονομικά δεδομένα, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η ευρέως αναμενόμενη ανάκαμψη των κερδών, μειώνοντας την πιθανότητα για κέρδη κάτω από τη βάση των 195 δολαρίων ανά μετοχή το 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v