Πέφτει στις δημοσκοπήσεις το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας

Σκοπεύει να διατηρήσει την εξουσία του για τρίτη θητεία, αλλά έχει δεχθεί πιέσεις καθώς οι Πολωνοί παλεύουν με τον υψηλό πληθωρισμό.

Πέφτει στις δημοσκοπήσεις το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας

Το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας βλέπει να χάνει στήριξη και μπορεί να δυσκολευτεί να διατηρήσει την εξουσία μετά τις εκλογές που αναμένονται τον Οκτώβριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η υποστήριξη στο Law & Justice μειώθηκε λίγο πάνω από μια ποσοστιαία μονάδα, στο 32%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στις 27-30 Απριλίου και διεξήχθη από την United Surveys για τον ιστότοπο Wirtualna Polska. Αυτό το αποτέλεσμα θα έδινε στο εθνικιστικό κυβερνών κόμμα περίπου 179 βουλευτές στην Κάτω Βουλή των 460 εδρών, πολύ λιγότερο από την πλειοψηφία.

Το κυβερνών κόμμα σκοπεύει να διατηρήσει την εξουσία του για τρίτη θητεία, αλλά έχει δεχθεί πιέσεις καθώς οι Πολωνοί παλεύουν με τον υψηλό πληθωρισμό. Η κυβέρνηση της Βαρσοβίας τον περασμένο μήνα επέβαλε μια απροσδόκητη απαγόρευση στις εισαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία σε μια προσπάθεια να κατευνάσει μια ανήσυχη βάση που διαμαρτύρεται για τις χαμηλότερες τιμές λόγω της πληθώρας των σιτηρών.

Ο δρόμος προς την εξουσία για το Law & Justice με ψήφους από τη δεξιά, αντιευρωπαϊκή συμμαχία, γνωστή ως Confederation, δείχνει επίσης αδύναμος. Η Confederation δείχνει ότι θα κέρδιζε 49 έδρες, μη κατοχυρώνοντας στο κυβερνών κόμμα πλειοψηφία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση Civic Platform υποχώρησε 1,3 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώνεται στο 23,8%. Ένας πιθανός αριστερός συνασπισμός με τρία άλλα κόμματα - Πολωνία 2050, το Πολωνικό Κόμμα Αγροτών και την Αριστερά - θα εξασφάλιζε μια ισχνή πλειοψηφία με 231 έδρες, έδειξε η δημοσκόπηση. Η United Surveys έκανε δημοσκόπησε σε 1.000 ενήλικες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v