Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones σε όλη την Ουκρανία

Ηταν μία από τις μεγαλύτερες επιδρομές κατά τη νέα ρωσική αεροπορική εκστρατεία, που ξεκίνησε πριν από 10 μέρες. Κλιμακώνει η Ρωσία, ενόψει Ημέρας της Νίκης αύριο, κατά την οποία εορτάζεται η ήττα της ναζιστικής Γερμανίας.

Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones σε όλη την Ουκρανία

Επιδρομές με drones, πυραύλους και αεροπορικά χτυπήματα πραγματοποίησε η Ρωσία στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας όλη τη νύχτα, κλιμακώνοντας τις επιθέσεις ενόψει της Ημέρας της Νίκης, κατά την οποία εορτάζεται η ήττα της ναζιστικής Γερμανίας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Ουκρανία είπε ότι η αεράμυνά της κατέστρεψε και τα 35 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed που είχε εκτοξεύσει η Ρωσία. Ο δήμαρχος του Κιέβου είπε ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα εν μέσω ζημιών σε αποθήκη καυσίμων, αυτοκίνητα, κτίρια και υποδομές. Μια αποθήκη τροφίμων πυρπολήθηκε από πύραυλο στην πόλη της Οδησσού, όπου οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιδρομές πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε μια ανανεωμένη ρωσική αεροπορική εκστρατεία που ξεκίνησε πριν από 10 ημέρες, μετά από μια ηρεμία από τις αρχές Μαρτίου.

Το Κίεβο είπε ότι η Μόσχα έκανε επίσης μια τελευταία ώθηση για να προσπαθήσει να καταλάβει την κατεστραμμένη ανατολική πόλη Μπαχμούτ, για να παραδώσει στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αυτό που θα ήταν το μοναδικό του έπαθλο εν μέσω δαπανηρής ρωσικής χειμερινής επίθεσης, εγκαίρως για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης.

Ο στρατός ανέφερε ότι 16 ρουκέτες έπληξαν τις περιοχές Χάρκοβο, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ επιπλέον 61 χτυπήματα και 52 ρουκέτες χτύπησαν ουκρανικές θέσεις και κατοικημένες περιοχές.

«Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες πολίτες, πολυώροφα κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες και άλλες αστικές υποδομές υπέστησαν ζημιές», ανέφερε ο στρατός.

Η Μόσχα προετοιμάζεται για την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης της Τρίτης, την πιο σημαντική ημέρα για τη Ρωσία υπό τον Πούτιν, ο οποίος χρησιμοποιεί τον σοβιετικό θρίαμβο του 1945 επί της ναζιστικής Γερμανίας για να δικαιολογήσει την εισβολή του στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v