Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπ. Κλίντον: Ήξερα από το 2011 ότι ο Πούτιν θα εισέβαλε στην Ουκρανία!

Δεν θα εμπιστευόμουν τον Ρώσο πρόεδρο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε καμία περίπτωση, εκτός εάν οι Ουκρανοί – με την υποστήριξη μας – έχουν αρκετή μόχλευση, δήλωσε η σύζυγος του Αμερικανού πρώην προέδρου, Χίλαρι.

Μπ. Κλίντον: Ήξερα από το 2011 ότι ο Πούτιν θα εισέβαλε στην Ουκρανία!

Ο Μπιλ Κλίντον (φωτ.) δήλωσε πως μετά από μια ανατριχιαστική συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας στο Νταβός της Ελβετίας το 2011 συνειδητοποίησε ότι ήταν «θέμα χρόνου» να εισβάλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, μεταδίδει ο Guardian.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μου είπε το 2011 - τρία χρόνια πριν καταλάβει την Κριμαία - ότι δεν συμφωνούσε με τη συμφωνία που έκανα με τον Μπόρις Γέλτσιν», θυμάται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. "Αυτός είπε . . . «Δεν συμφωνώ με αυτό. Και δεν το υποστηρίζω. Και δεν δεσμεύομαι από αυτό». Και από εκείνη την ημέρα ήξερα ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν «απλώς θέμα χρόνου».

Στο ίδιο πλαίσιο, η Χίλαρι Κλίντον μίλησε για το πώς ο πόλεμος μπορεί να φτάσει στο τέλος του:

Για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, η Ουκρανία πρέπει, είτε να νικήσει τη Ρωσία, είτε τουλάχιστον να ανακτήσει τα εδάφη που χάθηκαν στα ανατολικά από την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι. «Χρειάζονται μόχλευση», είπε. «Δεν θα τον εμπιστευόμουν [τον Πούτιν] στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε καμία περίπτωση, εκτός εάν οι Ουκρανοί – με την υποστήριξη μας – έχουν αρκετή μόχλευση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v