Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνείται ο Ζελένσκι απόπειρα δολοφονίας κατά Πούτιν

«Δεν επιτιθέμεθα στον Πούτιν ή στη Μόσχα. Πολεμάμε στο έδαφός μας», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι, προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο πιθανότατα προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή των Ρώσων από τις αποτυχίες του στο πεδίο της μάχης.

Αρνείται ο Ζελένσκι απόπειρα δολοφονίας κατά Πούτιν
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι

Aρνείται τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι η κυβέρνησή του οργάνωσε επίθεση στην κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο με drones, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Δεν επιτιθέμεθα στον Πούτιν ή στη Μόσχα. Πολεμάμε στο έδαφός μας», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι, προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο πιθανότατα προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή των Ρώσων από τις αποτυχίες του στο πεδίο της μάχης. Ο ισχυρισμός για drone έρχεται μία εβδομάδα πριν ο Πρόεδρος Πούτιν παραστεί στην ετήσια στρατιωτική παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας για να γιορτάσει τον σοβιετικό θρίαμβο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οπως θυμίζει το Bloomberg, η Ρωσία δήλωσε νωρίτερα ότι απέτρεψε μια επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Κρεμλίνου στη Μόσχα την Τρίτη το βράδυ, κατηγορώντας την Ουκρανία χωρίς να παράσχει στοιχεία. Ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο τη στιγμή της επίθεσης, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε την επίθεση «απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου», λέγοντας ότι η Ρωσία «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα όταν και όπου το κρίνει απαραίτητο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v