Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν από τον Πόντο: Ξεκινά ο αιώνας της Τουρκίας

Επίθεση του Τούρκου προέδρου στους «πολιτικάντηδες» πολιτικούς αντιπάλους του: Φτιάξαμε αυτοκίνητα, αεροπλάνα, αεροδρόμια, φέραμε αέριο, αποκρούσαμε τρομοκράτες... «Ετοιμαζόμαστε να γράψουμε ένα καινούργιο έπος».

Ερντογάν από τον Πόντο: Ξεκινά ο αιώνας της Τουρκίας

«Ως έθνος βρισκόμαστε στα πρόθυρα μεγάλων ανακαλύψεων. Η 14η Μαΐου θα είναι η αφετηρία του Αιώνα της Τουρκίας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην πόλη Ριζούντα, στον Πόντο, απ' όπου και κατάγεται.

«Μαζί σας, υλοποιήσαμε σε 21 χρόνια τα έργα που δεν μπορούσαν να γίνουν τα προηγούμενα 70 χρόνια. Πήραμε τη χώρα μας από πολλές θύελλες και την οδηγήσαμε σε ασφαλείς ακτές, μαζί. Έχουμε φέρει μαζί πολλές επενδύσεις, από αεροδρόμια μέχρι γέφυρες στη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Ερντογάν.

«Τώρα ετοιμαζόμαστε να γράψουμε ένα καινούργιο έπος. Αυτό ονομάζεται περίοδος ανόδου. Ονομάζεται Αιώνας της Τουρκίας. Δώστε μια τέτοια φωνή ώστε να ακουστεί σε όλη τη χώρα. Θα είναι εφιάλτης για εκείνους στην Πενσιλβάνια (Γκιουλέν) και θα λυθούν τα γόνατα εκείνων στο Καντίλ (ΡΚΚ). […] Η 14η Μαΐου θα είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη και δυνατή Τουρκία. Μας εμπιστευτήκατε και δουλέψαμε για σας με αγάπη. Παλέψαμε τόσο σκληρά για να σας αξίζουμε. Κάναμε τη νύχτα μέρα. Σε καμία περίοδο της πολιτικής μας ζωής δεν καταφύγαμε σε ψέματα. Αυτή η χώρα έχει υποφέρει πολύ από πολιτικάντηδες που δίνουν κενές υποσχέσεις πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, όλους αυτούς τους περιθωριοποιήσαμε. Τελευταία, όμως, είδαμε ότι επανεμφανίστηκαν. Βλέπετε, μοιράζουν αντιπροεδρία σε όλους. Πρώτα ήταν 5, μετά ανέβηκαν στους 9. Μέχρι τις 14 Μαΐου, θα έχουν 15-20 αντιπροέδρους», επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύοντας «πυρά» προς τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε ακόμη στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, λέγοντας: «Πιστεύουμε στην ιερότητα της οικογένειας. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τις οικογένειές μας να διαλυθούν. […] Ξεκινήσαμε τη διανομή του πρώτου μας αυτοκινήτου, εγχώριου και εθνικού, το οποίο είπαν ότι δεν έχει καν εργοστάσιο. Βγάλαμε το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος KAAN. Φέραμε αέριο της Μαύρης Θάλασσας στη χώρα μας σε χρόνο ρεκόρ. Τώρα κάνουμε ένα ακόμη βήμα και ιδρύουμε μια Τράπεζα Οικογένειας και Νεολαίας. Αυτή η τράπεζα θα χρησιμεύσει για την ενίσχυση του οικογενειακού μας θεσμού».

«Σημειώσαμε 15 εκλογικές νίκες σε 21 χρόνια. Παρουσιάσαμε τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία της Τουρκίας. Μαζί, σπάσαμε τα δεσμά. Αποκρούσαμε μαζί τις προδοτικές επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων. Υπερασπιστήκαμε μαζί τη χώρα μας ενάντια στα δίκτυα προδοσίας», δήλωσε κλείνοντας ο πρόεδρος Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v