Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H SEC ενισχύει την εποπτεία στα hedge funds

Tα hedge funds θα έχουν διορία 72 ώρες να αναφέρουν στη SEC μεγάλες απώλειες που μπορούν να προκαλέσουν συστημικούς κινδύνους.

H SEC ενισχύει την εποπτεία στα hedge funds

Τα μεγάλα hedge funds θα έχουν μόλις τρεις ημέρες για να ενημερώσουν ιδιωτικά τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για μεγάλες επενδυτικές απώλειες σύμφωνα με νέο κανονισμό που ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ο κανονισμός ενισχύει σημαντικά την εποπτεία των μεγαλύτερων hedge funds. Αντί να λαμβάνουν πληροφορίες σε τριμηνιαία βάση, οι ρυθμιστικές αρχές θα παρακολουθούν για πρώτη φορά την κατάσταση των hedge funds σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Οι αλλαγές αποτελούν μέρος της προσπάθειας της SEC να σφίξει τον κλοιό στην ταχέως αναπτυσσόμενης βιομηχανία ιδιωτικών κεφαλαίων

Στη θεωρία, θα επιτρέψουν στην κύρια ρυθμιστική αρχή της Wall Street, καθώς και στο Υπουργείο Οικονομικών και άλλες υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον, να χειριστούν έγκαιρα γεγονότα που μπορεί να δημιουργούν ρυθμιστικούς κινδύνους. 

«Τα ιδιωτικά κεφάλαια έχουν εξελιχθεί σημαντικά στις επιχειρηματικές πρακτικές, την πολυπλοκότητα και τις επενδυτικές τους στρατηγικές. Tα ιδιωτικά κεφάλαια σήμερα είναι ολοένα και πιο διασυνδεδεμένα με την ευρύτερη κεφαλαιαγορά μας» τόνισε ο πρόεδρος της SEC, Γκάρι Γκένσλερ.

Το ενεργητικό της βιομηχανίας ιδιωτικών κεφαλαίων έχει ανέλθει στα 25 τρισ. δολάρια, μεγαλύτερο από το σύνολο του ενεργητικού των εμπορικών τραπεζών των ΗΠΑ, που ανέρχεται στα 23 τρισ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v