Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα ύψη οι τιμές των fast food και take away στη Βρετανία

Το κόστος για fish and chips, μπέργκερ, πίτσες αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι ένα γεύμα σε εστιατόριο τον τελευταίο χρόνο. Οι τιμές του φαγητού σε πακέτο ανέβηκε 13% σε ετήσια βάση.

Στα ύψη οι τιμές των fast food και take away στη Βρετανία

Το κόστος για fish and chips, μπέργκερ, πίτσες και άλλα αγαπημένα βρετανικά πιάτα αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι ένα γεύμα σε εστιατόριο τον τελευταίο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, οι τιμές των φαστ φουντ και των φαγητών σε πακέτο αυξήθηκαν 13% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, έναντι 10% σε εστιατόρια, καφέ και clubs. 

Ούτε το μαγείρεμα στο σπίτι εξοικονομεί πλέον χρήματα, καθώς οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν 19% τον Μάρτιο. Οι τιμές των βασικών προϊόντων όπως το τυρί, το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, οι πατάτες, τα φασόλια φούρνου, η λεμονάδα και το ψωμί είναι όλες αυξημένες πάνω από 25%.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δημοσίευσε ένα εργαλείο σύγκρισης που αποκάλυψε ότι η τιμή του σκληρού τυριού αυξήθηκε κατά... 44%. Τα αυγά και το γάλα κοστίζουν 32% και 39% περισσότερο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν - είναι τρεις φορές περισσότερο από τον ονομαστικό πληθωρισμό του 10,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v