Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Δημοκρατικών στη Fed να παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων

Τα μέλη του Κογκρέσου κάλεσαν τη Fed να αναστείλει τις αυξήσεις επιτοκίων για να «σεβαστεί» τη διπλή της εντολή και «να αποφύγει να δημιουργήσει μια ύφεση που θα καταστρέψει θέσεις εργασίας και θα συντρίψει τις μικρές επιχειρήσεις».

Εκκληση Δημοκρατικών στη Fed να παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων

Ομάδα Δημοκρατικών βουλευτών και γερουσιαστών κάλεσε τη Fed να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να προκληθεί μεγάλη ζημιά στην οικονομία. 

Tα 10 μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, με επικεφαλής τη Γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σε επιστολή προς τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σχετικά με τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας και το ενδεχόμενο «να οδηγήσει στην ανεργία εκατομμύρια Αμερικανούς». 

Η επιστολή εστάλη πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση της Fed για αύξηση επιτοκίων την Τετάρτη. Αν πραγματοποιηθεί, θα είναι η 10η αύξηση από πέρυσι. 

Τα μέλη του Κογκρέσου κάλεσαν τη Fed να αναστείλει τις αυξήσεις επιτοκίων για να «σεβαστεί» τη διπλή της εντολή και «να αποφύγει να δημιουργήσει μια ύφεση που θα καταστρέψει θέσεις εργασίας και θα συντρίψει τις μικρές επιχειρήσεις».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την 1η Φεβρουαρίου, ο Πάουελ διαμήνυσε ότι συνεχίζει να πιστεύει ότι «υπάρχει δρόμος για να επανέλθει ο πληθωρισμός στο 2% χωρίς μια πραγματικά σημαντική οικονομική κάμψη ή σημαντική αύξηση της ανεργίας», αν και σημείωσε επίσης ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι προβλέπουν μια μικρή άνοδο.

«Αν και δεν αμφισβητούμε την ανεξαρτησία της Fed, πιστεύουμε ότι η συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων θα αποτελούσε εγκατάλειψη της διπλής εντολής της Fed να επιτύχει τη μέγιστη απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών» έγραψαν τα μέλη του Κογκρέσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v