Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Η μεγαλύτερη πτώση από το 2008 για τα επιχειρηματικά δάνεια

Τα στοιχεία πιθανότατα θα εντείνουν τις εκκλήσεις για στροφή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε μικρότερη άνοδο των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα.

ΕΚΤ: Η μεγαλύτερη πτώση από το 2008 για τα επιχειρηματικά δάνεια

Τη μεγαλύτερη πτώση από την οικονομική κρίση του 2008 σημείωσε η ζήτηση για δάνεια από τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που πιθανότατα θα εντείνουν τις εκκλήσεις για στροφή της σε μικρότερη άνοδο των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ΕΚΤ ενημέρωσε ότι οι τράπεζες ανέφεραν «μια περαιτέρω σημαντική καθαρή αυστηροποίηση των πιστωτικών κριτηρίων για δάνεια προς επιχειρήσεις και για αγορές κατοικιών» το πρώτο τρίμηνο, καθώς το αυξανόμενο κόστος δανεισμού και η εξασθένηση της εμπιστοσύνης επηρέασαν την οικονομική δραστηριότητα.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ έχουν δηλώσει ότι τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας στις τράπεζες, η οποία διενεργήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, θα μπορούσαν να έχουν αποφασιστική συμβολή στις συζητήσεις τους για το πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v