Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός ΟΗΕ για ανθρωπιστική κρίση στο Σουδάν

Σε εξέλιξη οι μάχες παρά την κήρυξη «εκεχειρίας». Η διανομή τροφίμων αναμένεται να αρχίσει ξανά, αλλά μόνο όπου είναι εγγυημένη η ανθρωπιστική πρόσβαση.

Συναγερμός ΟΗΕ για ανθρωπιστική κρίση στο Σουδάν

Ο ΟΗΕ έστειλε στο Σουδάν τον κορυφαίο αξιωματικό του για ανθρωπιστική βοήθεια για να συντονίσει τις προσπάθειες παροχής βοήθειας.

Οι προσπάθειες για εκεχειρία στο Σουδάν δεν σταμάτησαν τους πυροβολισμούς με τις μάχες να εντείνονται στην πρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο αυτό το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα άρει την προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων του στο Σουδάν καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων στρατιωτικών ομάδων ωθούν εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα.

Η διανομή τροφίμων αναμένεται να ξεκινήσει ξανά, αλλά μόνο όπου είναι εγγυημένη η ανθρωπιστική πρόσβαση.

Δεδομένης της επιδείνωσης των ανθρωπιστικών αναγκών, ο ΟΗΕ έστειλε την ανώτατη αρχή του στον τομέα αυτό για να συντονίσει τις προσπάθειες βοήθειας. Το πρακτορείο προειδοποιεί για σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, καθώς ο πληθυσμός της πρωτεύουσας, που έχει εγκλωβιστεί από τις μάχες, ξεμένει από φαγητό και πόσιμο νερό.

Μια μαζική έξοδος ανθρώπων σε γειτονικές χώρες όπως η Αίγυπτος, το Τσαντ και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι να εγκαταλείψουν το Σουδάν αναζητώντας ασφάλεια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v