Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν αποκλείει παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία η Ν. Κορέα

Εάν υπάρχει μια κατάσταση που η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να συγχωρήσει, όπως οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας επίθεση σε αμάχους μπορεί να είναι δύσκολο να επιμείνουμε μόνο στην ανθρωπιστική ή οικονομική στήριξη, δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος.

Δεν αποκλείει παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία η Ν. Κορέα

Η Νότια Κορέα ίσως επεκτείνει την στήριξή της στην Ουκρανία πέραν από την παροχή ανθρωπιστικής και οικονομικής βοήθειας, δήλωσε ο πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ, σηματοδοτώντας για πρώτη φορά μια αλλαγή στην στάση της χώρας του απέναντι στο ζήτημα εξοπλισμού της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει ο Guardian.

«Εάν υπάρχει μια κατάσταση που η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να συγχωρήσει, όπως οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας επίθεση σε αμάχους, σφαγή ή σοβαρή παραβίαση των νόμων του πολέμου, μπορεί να είναι δύσκολο για εμάς να επιμείνουμε μόνο στην ανθρωπιστική ή οικονομική υποστήριξη», δήλωσε στο Reuters ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος.

Βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ και σημαντικός παραγωγός πυρομαχικών πυροβολικού, η Νότια Κορέα έχει προσπαθήσει μέχρι στιγμής να αποφύγει μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία, παρά την αυξανόμενη πίεση από τις δυτικές χώρες για προμήθεια όπλων.

«Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην έκταση της υποστήριξης για την υπεράσπιση και την αποκατάσταση μιας χώρας που έχει υποστεί παράνομη εισβολή τόσο βάσει του διεθνούς, όσο και του εσωτερικού δικαίου», είπε ο Γιουν. «Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση μας με τα εμπλεκόμενα στον πόλεμο μέρη και τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης, θα λάβουμε τα καταλληλότερα μέτρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v