Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καύσωνας στην Ινδία, έκλεισαν σχολεία για μια εβδομάδα

Η Καλκούτα (Κολκάτα), πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, κατέγραψε θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου στις 13 Απριλίου και 41 στις 14 Απριλίου, πάνω από πέντε βαθμούς υψηλότερες από το φυσιολογικό

Καύσωνας στην Ινδία, έκλεισαν σχολεία για μια εβδομάδα

Οι αρχές σε περιοχές της Ινδίας έκλεισαν για μια εβδομάδα τα σχολεία μετά την καταγραφή εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τουλάχιστον σε δύο κρατίδια--στην Τριπούρα στα βορειοανατολικά και στη Δυτική Βεγγάλη στα ανατολικά--τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αυτή την εβδομάδα καθώς η θερμοκρασία ανήλθε 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Η Καλκούτα (Κολκάτα), πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, κατέγραψε θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου στις 13 Απριλίου και 41 στις 14 Απριλίου, πάνω από πέντε βαθμούς υψηλότερες από το φυσιολογικό για αυτή την εποχή του χρόνου, όπως δήλωσε στο Reuters ο Τζ.Κ.Ντας, ένας αξιωματούχος στην κρατική μετεωρολογική υπηρεσία.

Τον Φεβρουάριο η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι η Ινδία πιθανόν να βίωνε κύματα καύσωνα κατά το διάστημα Μαρτίου-Μαϊου.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία τον Φεβρουάριο στην Ινδία ήταν 29,54 βαθμοί Κελσίου--η υψηλότερη από το 1901, όταν ξεκίνησαν να τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία.

Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την πρώιμη έναρξη των υψηλών θερμοκρασιών με την κλιματική αλλαγή και υποστηρίζουν ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στην Ινδία και στο γειτονικό Πακιστάν είναι με κάποιο τρόπο ευάλωτοι στην ακραία ζέστη.

Δώδεκα νεκροί από καύσωνα σε τελετή απονομής βραβείων

Δώδεκα άνθρωποι πέθαναν ξαφνικά την Κυριακή και πολλοί άλλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ παρευρίσκονταν σε τελετή απονομής βραβείων στην ινδική πολιτεία Μαχαράστρα.

Η εκδήλωση που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο και διήρκεσε αρκετές ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες κάτω από τον καυτό ήλιο.

Η συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων έγινε προς τιμήν ενός γνωστού κοινωνικού ακτιβιστή, πριν ο κόσμος παραπονεθεί για αφυδάτωση και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τον καύσωνα, γράφει το βρετανικό δίκτυο BBC.

Navi Mumbai – η πόλη κοντά στο οικονομικό κέντρο της Βομβάης όπου έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν κατέγραψε θερμοκρασία σχεδόν 38 C, ενώ ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν συμβουλεύσει τους ανθρώπους να μην εκτεθούν στον ήλιο από τις 11.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, 12 άνθρωποι πέθαναν, 50 νοσηλεύτηκαν και άλλοι 600 ανέφεραν προβλήματα υγείας.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν δείχνουν ανθρώπους στη μαζική κυβερνητική εκδήλωση να κάθονται στον ήλιο, χωρίς προστασία από τη ζέστη.

Ο υπουργός της ινδικής πολιτείας Μαχαράστρα, Έκναθ Σίντε, χαρακτήρισε το περιστατικό «ξαφνικό και οδυνηρό», και ανακοίνωσε αποζημίωση περίπου 5.000 δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων και δωρεάν περίθαλψη για όσους αρρώστησαν.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών και ζήτησαν να γίνουν έρευνες.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v