Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργατικές μεταρρυθμίσεις επιστρατεύει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να ηρεμήσει το κλίμα μετά την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, που πυροδότησε εκτεταμένες διαμαρτυρίες και έριξε τη δημοτικότητά του. Τον Ιούλιο οι προτάσεις του.

Εργατικές μεταρρυθμίσεις επιστρατεύει ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι θέλει να συνεργαστεί με τα συνδικάτα για την αλλαγή των εργασιακών κανόνων στη Γαλλία, καθώς ο πρόεδρος προσπαθεί να ξεπεράσει την αμφιλεγόμενη συνταξιοδοτική του μεταρρύθμιση που έχει πυροδοτήσει εκτεταμένες διαμαρτυρίες και έχει μειώσει τη δημοτικότητά του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση θα κάνει προτάσεις στις 14 Ιουλίου, την εθνική εορτή της Ημέρας της Βαστίλης, όπως o ίδιος ο Μακρόν είπε κατά τη διάρκεια μιας 14λεπτης τηλεοπτικής ομιλίας στην οποία προσπάθησε να δώσει έναν συμβιβαστικό τόνο, αναγνωρίζοντας ότι η αύξηση του κατώτατου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 δεν έγινε αποδεκτή από το κοινό. 

«Έχουμε μπροστά μας 100 ημέρες χαλάρωσης, ενότητας, φιλοδοξίας και δράσης στην υπηρεσία της Γαλλίας», είπε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι θα απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα, από δημάρχους και εκλεγμένους αξιωματούχους έως εκπροσώπους των εργαζομένων, απηχώντας τις δεσμεύσεις του παρελθόντος για αλλαγή το στυλ διακυβέρνησής του.

Ο πρόεδρος δεν έχασε χρόνο όσον αφορά την υπογραφή της μη δημοφιλούς μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού νόμου αργά την Παρασκευή, αφού το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ενέκρινε τα βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου. Τα συνδικάτα κατηγόρησαν τον πρόεδρο ότι περιφρονεί τους εργαζόμενους και υποσχέθηκαν περισσότερες διαδηλώσεις για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v