Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oυκρανία: Οκτώ νεκροί από ρωσικό πλήγμα στην πόλη Σλοβιάνσκ

Μεταξύ των θυμάτων και ένα δίχρονο παιδάκι, αναφέρει η ουκρανική πλευρά. Η Ρωσία «σκοτώνει ανθρώπους μέρα μεσημέρι», καταγγέλλει ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Oυκρανία: Οκτώ νεκροί από ρωσικό πλήγμα στην πόλη Σλοβιάνσκ

Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 21 στην πόλη Σλοβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

Η Ντάρια Ζαρίβνα, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι ένα παιδάκι δύο ετών που είχε ανασυρθεί από τα ερείπια πέθανε αργότερα, ενώ βρισκόταν στο ασθενοφόρο.

Η πόλη Σλοβιάνσκ βρίσκεται σε τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ που τελεί υπό ουκρανικό έλεγχο, 45 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπαχμούτ, κοντά στο έδαφος που ελέγχεται από τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «βομβαρδίζει βάρβαρα» κτίρια κατοικιών και ότι «σκοτώνει ανθρώπους μέρα μεσημέρι».

«Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, οι κατοχικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 κατά του άμαχου πληθυσμού», σημειώνει ανακοίνωση της περιφερειακής εισαγγελίας του Ντονέτσκ.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν στο σημείο είδαν διασώστες να κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας σοβιετικής εποχής και μαύρο καπνό να βγαίνει από τα φλεγόμενα σπίτια στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v