Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με προσωπική έγκριση Πούτιν η σύλληψη Αμερικανού δημοσιογράφου

Πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Η επικύρωση της κίνησης από τον Ρώσο πρόεδρο αντανακλά την αυξανόμενη επιρροή των σκληροπυρηνικών του Κρεμλίνου που πιέζουν για εμβάθυνση της αντιπαράθεσης με την Ουάσιγκτον.

Με προσωπική έγκριση Πούτιν η σύλληψη Αμερικανού δημοσιογράφου

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε προσωπικά τη σύλληψη Αμερικανού δημοσιογράφου για κατασκοπεία για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η επικύρωση της κίνησης από τον Ρώσο πρόεδρο αντανακλά την αυξανόμενη επιρροή των σκληροπυρηνικών του Κρεμλίνου που πιέζουν για εμβάθυνση της αντιπαράθεσης με την Ουάσιγκτον την οποία θεωρούν μη αναστρέψιμη, είπαν οι πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για θέματα που δεν είναι δημόσια.

Η κράτηση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Evan Gershkovich, στις 29 Μαρτίου προκάλεσε οργισμένες αποδοκιμασίες από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, σηματοδοτώντας ένα ακόμη χαμηλό επίπεδο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, οι οποίες έχουν ενταθεί από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία πέρυσι.

«Αυτό θα πρέπει να είναι ένα πραγματικό κάλεσμα αφύπνισης, όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά για την ευρύτερη Δύση», δήλωσε η Alina Polyakova, πρόεδρος του Κέντρου Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής στην Ουάσιγκτον. «Σηματοδοτεί ότι στη νοοτροπία του Πούτιν δεν υπάρχει επιστροφή σε μια σταθερή και αξιόπιστη σχέση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v