Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γουίλιαμς (Fed): Παραμένει πολύ ψηλά ο πληθωρισμός

Οι προβλέψεις των αξιωματούχων της Fed για μια ακόμα αύξηση επιτοκίων και μετά μια παύση είναι «ένα εύλογο σημείο εκκίνησης», αν και το μονοπάτι θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία, τόνισε ο Τζον Γουίλιαμς.

Γουίλιαμς (Fed): Παραμένει πολύ ψηλά ο πληθωρισμός

Η Fed δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τη μάχη κατά του πληθωρισμού δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Τζον Γουίλιαμς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων παρά την ανησυχία για τον τραπεζικό τομέα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o Γουίλιαμς ανέφερε ότι οι προβλέψεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας για μια ακόμα αύξηση επιτοκίων και μετά μια παύση είναι «ένα εύλογο σημείο εκκίνησης», αν και το μονοπάτι θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία. 

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να φέρουμε τον πληθωρισμό χαμηλότερα» δήλωσε ο Γουίλιαμς την Τρίτη σε συνέντευξη στο Yahoo! Finance.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο πληθωρισμός κινείται χαμηλότερα αλλά παραμένει αρκετά πάνω από τον στόχο του 2% της Fed.

Ο πληθωρισμός έχει παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και ο οικονομικός αντίκτυπος της πρόσφατης τραπεζικής αναταραχής παραμένει αβέβαιος, υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v