Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κατάσταση συναγερμού η Β. Ιρλανδία πριν την επίσκεψη Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταφτάνει σήμερα στο Μπέλφαστ για να τιμήσει την 25η επέτειο από τη συμφωνία της Μ. Παρασκευής η οποία τερμάτισε 30 χρόνια συγκρούσεων. Επεισόδια με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικό όχημα από Ρεπουμπλικάνους αντιφρονούντες.

Σε κατάσταση συναγερμού η Β. Ιρλανδία πριν την επίσκεψη Μπάιντεν

Σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού βρίσκονται οι βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας στη Βόρεια Ιρλανδία πριν από την άφιξη σήμερα Τρίτη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Περίπου είκοσι βόμβες μολότοφ πέταξαν αυτή τη Δευτέρα σε αστυνομικό όχημα Ρεπουμπλικανοί αντιφρονούντες στην πολιτεία Κρέγκαν. Οι πράκτορες ζήτησαν ψυχραιμία.

Ο Μπάιντεν θα φτάσει στο Μπέλφαστ το απόγευμα της Τρίτης για να τιμήσει την 25η επέτειο της ειρηνευτικής συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής που έδωσε τέλος σε τριάντα χρόνια σύγκρουσης.

Την Τετάρτη θα δώσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Ulster πριν μεταβεί στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί τη Μπαλίνα, την πόλη καταγωγής του πατέρα του προ-προπάππου του από τη μητρική του πλευρά, Τζέιμς Φίνεγκαν, του οποίου η οικογένεια μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1851.

Ο Αμερικανός ηγέτης θα συναντηθεί επίσης με τον Ιρλανδό Πρόεδρο και Πρωθυπουργό και θα μιλήσει στο κοινοβούλιο σε κοινή συνεδρίαση. Το Σάββατο θα επιστρέψει στη χώρα του.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v