Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Βόρεια Κορέα έκοψε επικοινωνία με Νότια Κορέα

Πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2021 που όλες οι διακορεατικές στρατιωτικές γραμμές ή οι κλήσεις έχουν σταματήσει για πάνω από μία ημέρα. Η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί τη Σεούλ για προδοσία.

Η Βόρεια Κορέα έκοψε επικοινωνία με Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται να κόβει σκόπιμα έναν επικοινωνιακό δεσμό με τη Νότια Κορέα καθώς ανεβάζει τις εντάσεις, δοκιμάζοντας νέα όπλα και καταγγέλλοντας τη γείτονά της ως «προδότη-μαριονέτα» για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Bloombertg, το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι η Βόρεια Κορέα δεν ανταποκρίθηκε για τέταρτη διαδοχική μέρα στις τακτικές κλήσεις σε ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ τους. Οι κλήσεις πραγματοποιούνται συνήθως τις καθημερινές στις 9 π.μ. και στις 5 μ.μ.

«Ζυγίζουμε το ενδεχόμενο μονομερούς αποκοπής» από την Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Koo Byoung-sam σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2021 που όλες οι διακορεατικές στρατιωτικές γραμμές ή οι κλήσεις έχουν σταματήσει για πάνω από μία ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v