Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Το μικρό κόμμα του Ετσεβίτ συντάσσεται με τη συμμαχία Ερντογάν

Μετά τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ανήκει μεν στα «λοιπά», αλλά... κάθε ψήφος μετράει. Μάχεται εναντίον «του παγκόσμιου συστήματος που θέλει να καταστρέψει το τουρκικό κράτος», και στις εκλογές στηρίζει το κυβερνών κόμμα.

Τουρκία: Το μικρό κόμμα του Ετσεβίτ συντάσσεται με τη συμμαχία Ερντογάν

Ένα μικρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που ήταν κάποτε ισχυρό αλλά τώρα ανήκει στα... λοιπά, εντάσσει στην πολιτική συμμαχία του ενόψει εκλογών ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ακόμη μια προσπάθεια για την οικοδόμηση ισχυρού συνασπισμού καθώς στις επερχόμενες κάλπες «καμία ψήφος δεν πάει χαμένη».

Κάποτε σημαντική πολιτική δύναμη, που ιδρύθηκε από τον τέσσερις φορές πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ, το Δημοκρατικό Αριστερό Κόμμα (DSP) σχεδόν εξαφανίστηκε μετά την οικονομική κρίση του 2001. Από τότε δεν καταγράφεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, ωστόσο η συμπερίληψή του στην κυβερνώσα συμμαχία υπογραμμίζει τον αγώνα του προέδρου και των αντιπάλων του για να αποσπάσουν τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στις εκλογές της 14ης Μαΐου, γράφει το Bloomberg.

«Έχουμε κατασταλάξει στη θέση μας να υποστηρίξουμε τον πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Οντέρ Ακσακάλ μετά από συνάντηση με στελέχη του κυβερνώντος AKP στην Άγκυρα. Η απόφαση αντανακλά τη θέση του κόμματος «ενάντια σε παράγοντες ενός παγκόσμιου συστήματος που θέλει να καταστρέψει το τουρκικό κράτος», είπε.

Ως αντάλλαγμα, απροσδιόριστος αριθμός πολιτικών του DSP θα ενταχθούν ως υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του κόμματος Ερντογάν, πρόσθεσε ο Ακσακάλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v