Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κνοτ: Η ΕΚΤ δεν έχει τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων

Ο δομικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη είναι σχεδόν 6% και δεν μπορείς να το καταπολεμήσεις αυτό με ένα επιτόκιο στο 3%, τόνισε ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης.

Κνοτ: Η ΕΚΤ δεν έχει τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει το κόστος δανεισμού, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας Κλάους Κνοτ, ο οποίος άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο για μικρότερη αύξηση επιτοκίων. 

«Σίγουρα δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τις αυξήσεις επιτοκίων» υπογράμμισε. «Ο δομικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη είναι σχεδόν 6% και δεν μπορείς να το καταπολεμήσεις αυτό με ένα επιτόκιο στο 3%» πρόσθεσε.

«Το μόνο ερώτημα είναι αν πρέπει να κάνουμε ένα ακόμα βήμα κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, όπως τις τελευταίες φορές που αυξήσαμε τα επιτόκια, ή μπορούμε να πάμε σε μικρότερες αυξήσεις κατά μισή ποσοστιαία μονάδα» σημείωσε.

«Πρέπει να το αποφασίσουμε αυτό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΚΤ τον Μάιο. Ώς τότε θα έχουν βγει πολλά περισσότερα οικονομικά στοιχεία» τόνισε ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης στην εφημερίδα NRC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v