Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Οι ΗΠΑ φταίνε για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η αμερικανική ενθάρρυνση των «έγχρωμων επαναστάσεων» οδήγησε στον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε. Οι σχέσεις μας βιώνουν βαθιά κρίση. Πυρά και κατά ΕΕ.

Πούτιν: Οι ΗΠΑ φταίνε για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας «βιώνουν βαθιά κρίση», καθώς κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για την εισβολή του στη γειτονική Ουκρανία.

Η αμερικανική ενθάρρυνση των «έγχρωμων επαναστάσεων» οδήγησε στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε ο Πούτιν την Τετάρτη σε τελετή στο Κρεμλίνο για να παραλάβει τα διαπιστευτήρια 17 νέων ξένων πρεσβευτών, συμπεριλαμβανομένης της απεσταλμένης των ΗΠΑ, Λιν Τρέισι και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ρόλαντ Γκαλχαράγκ. Η Ρωσία θα συνεχίσει να επιμένει στην «ισότητα και σεβασμό της κυριαρχίας» στις σχέσεις, είπε.

Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης την ΕΕ ότι επέλεξε μια πολιτική «αντιπαράθεσης με τη Ρωσία».

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου δεν έκανε καμία αναφορά στις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι ετοίμαζε εισβολή στην Ουκρανία μήνες πριν διατάξει την επίθεση τον Φεβρουάριο του 2022. Ρώσοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν επανειλημμένα ότι η Μόσχα σχεδίαζε την επίθεση.

Ο Πούτιν έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ για χρόνια ότι υποκινούν τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας σε γειτονικά πρώην σοβιετικά κράτη, ενώ αρνείται ότι η Ρωσία παρενέβη για να στηρίξει αυταρχικά καθεστώτα φιλικά προς τη Μόσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v