Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Διαβούλευση για τη ψηφιοποίηση ταξιδιωτικών εγγράφων

Θα συγκεντρώσει απόψεις Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με το πώς θα μπορούσε η νομοθετική πρωτοβουλία να συμβάλει στην ομαλή διασυνοριακή μετακίνηση των ανθρώπων, καθώς και στην ασφάλεια της Ένωσης. Θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου 2023.

Κομισιόν: Διαβούλευση για τη ψηφιοποίηση ταξιδιωτικών εγγράφων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε σήμερα δημόσια διαβούλευση σχετικά με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία για την ψηφιοποίηση των ταξιδιωτικών εγγράφων και τη διευκόλυνση των ταξιδιών. Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής Σένγκεν, αποσκοπεί στη θέσπιση ενιαίου προτύπου για τα ψηφιακά ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποιούνται στον χώρο Σένγκεν. Τα ψηφιακά ταξιδιωτικά έγγραφα (π.χ. ψηφιακά διαβατήρια και δελτία ταυτότητας) θα διευκολύνουν τους συνοριακούς ελέγχους και τη ροή των διεθνών ταξιδιών, ενώ θα εκδίδονται ταχύτερα από τα έντυπα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕ, η διαβούλευση θα συγκεντρώσει απόψεις σχετικά με το πώς θα μπορούσε η πρωτοβουλία να συμβάλει στην ομαλή διασυνοριακή μετακίνηση των ανθρώπων, καθώς και στην ασφάλεια της Ένωσης. Θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v