Πλεόνασμα στoυς 12, άνοδος του ZEW στη Γερμανία

Σημαντική άνοδο κατά 13,4 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία τον Ιανουάριο, διαμορφούμενος σε επίπεδο πολύ υψηλότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ πλεόνασμα παρουσίασε το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης στα 9,9 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.

Πλεόνασμα στoυς 12, άνοδος του ZEW στη Γερμανία
Σημαντική άνοδο κατά 13,4 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία τον Ιανουάριο, διαμορφούμενος στο +14, ενώ πλεόνασμα ύψους 9,9 δισ. ευρώ παρουσίασε το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης το Νοέμβριο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι οικονομολόγοι περίμεναν τον δείκτη ZEW να διαμορφωθεί στο +1 τον Ιανουάριο. Αντίστοιχα, ο δείκτης για την οικονομική κατάσταση της Γερμανίας συνολικά αυξήθηκε κατά 0,7 μονάδες στο -94,7 τον Ιανουάριο. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος της ευρωζώνης αυξήθηκε 2,8 μονάδες τον Ιανουάριο στο +29,9.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το εμπορικό πλεόνασμα των 12 κατέγραψε άνοδο στα 9,9 δισ. ευρώ από το ποσό των 6,4 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, οι εξαγωγές των προϊόντων από τις χώρες της ευρωζώνης αυξήθηκαν 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος το Νοέμβριο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 3% έναντι του Νοεμβρίου του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v