Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 50,51% κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στην Τουρκία

Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι τιμές στον τομέα της φιλοξενίας, με τα ξενοδοχεία, τα καφέ και τα εστιατόρια να καταγράφουν ετήσιο πληθωρισμό 70,73%. Ο πληθωρισμός τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών ανήλθε στο 67,89%.

Στο 50,51% κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στην Τουρκία

Ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Μάρτιο, με την ακρίβεια να οδηγείται από τις τιμές στα τρόφιμα και στη φιλοξενία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο ετήσιος πληθωρισμός τιμών καταναλωτή ήταν 50,51%τον Μάρτιο έναντι προβλέψεων των οικονομολόγων για 51,33%. Ενα μήνα πριν, ήταν στο 55,18%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι τιμές στον τομέα της φιλοξενίας, με τα ξενοδοχεία, τα καφέ και τα εστιατόρια να καταγράφουν ετήσιο πληθωρισμό 70,73%, σύμφωνα με στοιχεία της κρατικής στατιστικής υπηρεσίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Δευτέρα. Ο πληθωρισμός των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών ανήλθε στο 67,89%.

Τον περασμένο μήνα, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, τα οποία μείωσε κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες, στο 8,5% τον Φεβρουάριο, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v