Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Πολωνία ο Ζελένσκι την Τετάρτη

«Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Προέδρου Andrzej) Duda. Θα υπάρξουν μακρές, ευρείες συνομιλίες, όχι μόνο για την κατάσταση ασφάλειας, αλλά και για την οικονομική και πολιτική υποστήριξη», δήλωσε ο σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του Πολωνού προέδρου.

Στην Πολωνία ο Ζελένσκι την Τετάρτη
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να επισκεφθεί την Πολωνία στις 5 Απριλίου, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του Πολωνού προέδρου Marcin Przydacz, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Προέδρου (Andrzej) Duda. Θα υπάρξουν μακρές, ευρείες συνομιλίες, όχι μόνο για την κατάσταση ασφάλειας, αλλά και για την οικονομική και πολιτική υποστήριξη», δήλωσε στο ιδιωτικό ραδιόφωνο RMF. «Θα είναι επίσημη επίσκεψη».

Πρόσθεσε ότι ο Ζελένσκι θα συναντήσει Πολωνούς και Ουκρανούς που έχουν καταφύγει στην Πολωνία την Τετάρτη, στην πλατεία του Κάστρου της Βαρσοβίας.

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε για τελευταία φορά με τον Πολωνό ομόλογό του τον Δεκέμβριο του 2022.

Οι δύο χώρες έχουν βαθείς ιστορικούς δεσμούς. Πολλοί Ουκρανοί εγκατέλειψαν τη χώρα τους μετά την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι, με μεγάλο αριθμό να αναζητά ασφάλεια στην Πολωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v