Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο πόλεμος του Πούτιν εντείνει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού στη Ρωσία

Πάνω από 500.000 φαίνεται ότι στρατολογήθηκαν πέρυσι. Αναζητούνται 400.000 φέτος. Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι έφυγαν μετά την επιστράτευση του Σεπτεμβρίου.

Ο πόλεμος του Πούτιν εντείνει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού στη Ρωσία

Η προσπάθεια του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας προκαλεί ελλείψεις εργατικού δυναμικού, καθώς ο πόλεμός του στην Ουκρανία οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στον στρατό από άλλους τομείς της οικονομίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας υποδηλώνουν καθαρή αύξηση του στρατού πέρυσι κατά περίπου 400.000, εκτιμά το Bloomberg Economics, αφότου ο Πούτιν διέταξε την κλήση 300.000 εφέδρων στην πρώτη μερική επιστράτευση της χώρας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο συνολικός αριθμός που τέθηκε σε υπηρεσία είναι πιθανό να έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, σύμφωνα με τον Ρώσο οικονομολόγο του Bloomberg, Alexander Isakov. Αυτό συμβαίνει επειδή τα δεδομένα αποκρύπτουν νέες προσλήψεις για να καλύψουν τα κενά που αφήνουν τα στρατεύματα από την αρχή της εισβολής και δεν λαμβάνουν υπόψη τη στρατολόγηση από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες όπως η περιβόητη ομάδα μισθοφόρων Wagner.

Το Κρεμλίνο αναζητά ακόμη 400.000 μισθοφόρους φέτος για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, καθώς ο Πούτιν σχεδιάζει μακρά μάχη, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο. Ο Πούτιν ενέκρινε έναν στόχο αύξησης του μεγέθους του ρωσικού στρατού σε 1,5 εκατ. από 1,15 εκατ., ο οποίος μπορεί να χρειαστεί μέχρι το 2026 για να επιτευχθεί.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι σε ηλικία στρατολόγησης εγκατέλειψαν επίσης τη χώρα αφού ο Πούτιν ανακοίνωσε την επιστράτευση τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας μια δημογραφική πτώση που δείχνει ότι ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας μπορεί να συρρικνωθεί κατά 6,5% την επόμενη δεκαετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v