Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου FTX δωροδόκησε για να ξεπαγώσει λογαριασμούς της Alameda Research.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων

Ο συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, δωροδόκησε με $40 εκατ. έναν ή περισσότερους αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης, ισχυρίζονται ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ σε νέο κατηγορητήριο κατά του πρώην δισεκατομμυριούχου.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2021 η κινεζική αστυνομία έδωσε εντολή για πάγωμα λογαριασμών που ανήκουν στο hedge fund του Μπάνκμαν-Φριντ, Alameda Research. Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται επίσης ότι ο Μπάνκμαν-Φριντ και άλλοι «διέταξαν και προκάλεσαν τη μεταφορά» τουλάχιστον 40 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα «προς όφελος ενός ή περισσότερων κινεζικών κυβερνητικών αξιωματούχων» προκειμένου να επηρεαστούν και να τους παρακινήσουν να ξεπαγώσουν ορισμένους από αυτούς τους λογαριασμούς.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ και οι συνεργάτες του εξέτασαν και δοκίμασαν «πολλές μεθόδους» για να ξεπαγώσουν τους λογαριασμούς, οι οποίοι περιείχαν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 1 δισ. δολαρίων, ισχυρίζονται σύμφωνα με το CNBC οι εισαγγελείς.

Τελικά, ο Μπάνκμαν-Φριντ συμφώνησε και διέταξε να δοθεί δωροδοκία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να ξεκλειδώσει τους δεσμευμένους λογαριασμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v