Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη Β. Μακεδονία επισκέπτεται η ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Η Αναλένα Μπέρμποκ θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον ομόλογό της στη χώρα Μπουγιάρ Οσμάνι, και με την Επιτροπή Εξωτερικών του Κοινοβουλίου. «Χώρα-κλειδί» για τη διεύρυνση της ΕΕ χαρακτήρισε τη βαλκανική χώρα το γερμανικό υπ. Εξωτερικών.

Τη Β. Μακεδονία επισκέπτεται η ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ θέλει να προωθήσει περαιτέρω βήματα για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ κατά την επίσκεψή της στη βαλκανική χώρα.

Στα Σκόπια η υπουργός θα συναντηθεί σήμερα με τον ομόλογό της Μπουγιάρ Οσμάνι, με κυβερνητικούς αξιωματούχους, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χριστιγιάν Μιτσκόσκι και με την Επιτροπή Εξωτερικών του Κοινοβουλίου.

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι χώρα κλειδί για τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ», σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της στα Σκόπια, η Αναλένα Μπέρμποκ θέλει επίσης να προωθήσει την υιοθέτηση συνταγματικής τροποποίησης, που απαιτείτε έντονα από τη Βουλγαρία, μέλος της ΕΕ, αποτελεί προϋπόθεση για το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες.

Η τροπολογία αφορά το καθεστώς της βουλγαρικής μειονότητας περίπου 3.000 ατόμων από το σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Η χώρα, με πληθυσμό δύο εκατομμυρίων, είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ από το 2005.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v