Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταξιδεύει στη Ρωσία ο Σι Τζινπίνγκ

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Σι αναμένεται να συζητήσει το σχέδιο 12 σημείων που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Κίνα για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ταξιδεύει στη Ρωσία ο Σι Τζινπίνγκ

Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ θα ταξιδέψει στη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα, το πρώτο του ταξίδι στη χώρα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο Σι θα βρίσκεται στη Ρωσία από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας. Θα είναι παράλληλα το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που κέρδισε μια τρίτη θητεία ως πρόεδρος, στις αρχές του μήνα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Σι αναμένεται να συζητήσει το σχέδιο 12 σημείων που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Κίνα για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ένα έγγραφο που απορρίφθηκε από τις περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις

Ο Σι σχεδιάζει και τηλεδιάσκεψη με τον Ουκρανό ηγέτη Β. Ζελένσκι. Θα είναι η πρώτη τους συνομιλία μετά τη ρωσική εισβολή, δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος που γνωρίζει τις προετοιμασίες.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ μίλησε την Πέμπτη με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα για τους διμερείς δεσμούς και την εισβολή. Μια πιθανή συνομιλία μεταξύ του Σι και του προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι επίσης πιθανή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Σι επισκέφθηκε τη Ρωσία για τελευταία φορά στα μέσα του 2019, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε το Πεκίνο στις αρχές του 2022 για να παραστεί στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Σε εκείνη τη συνάντηση οι δύο ηγέτες μίλησαν για μια φιλία «χωρίς όρια» και υπέγραψαν μια σειρά από μακροπρόθεσμες συμφωνίες προμήθειας ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v