Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Επικεντρωθείτε στα γεγονότα» τονίζει στο προσωπικό ο CEO της Credit Suisse

Η τράπεζα θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στον μετασχηματισμό της από θέση ισχύος, σημειώνει σε υπόμνημά του. Επικαλείται έναν βελτιωμένο δείκτη κάλυψης ρευστότητας και τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίων.

«Επικεντρωθείτε στα γεγονότα» τονίζει στο προσωπικό ο CEO της Credit Suisse

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Credit Suisse είπε στο προσωπικό του να επικεντρωθεί στα γεγονότα καθώς δεσμεύτηκε να προχωρήσει γρήγορα σε ένα σχέδιο εξορθολογισμού.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, σε υπόμνημα προς το προσωπικό, ο Ulrich Koerner είπε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στον μετασχηματισμό της Credit Suisse από θέση ισχύος, επικαλούμενος έναν βελτιωμένο δείκτη κάλυψης ρευστότητας και τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίων. Δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με έναν εκπρόσωπο της τράπεζας για σχόλιο.

«Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι το κλειδί για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας και οι εξωτερικοί ενδιαφερόμενοι φορείς κατανοούν τα δυνατά σημεία της τράπεζας, τη στρατηγική μας και την επιταχυνόμενη πρόοδο που σημειώνουμε για τη δημιουργία της νέας Credit Suisse», είπε.

Το σημείωμα ήρθε μετά την ανακοίνωση της τράπεζας νωρίς την Πέμπτη ότι κατέληξε σε συμφωνία με την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας να δανειστεί έως και 50 δισ. φράγκα (54 δισ. δολάρια) από διευκόλυνση ρευστότητας ενώ προσφέρθηκε να επαναγοράσει χρέος 3 δισ. φράγκων. Τα πρόσθετα βήματα για τη στήριξη των οικονομικών ήρθαν μετά την κατρακύλα των μετοχών της έως και 31% την Τετάρτη στις συναλλαγές στη Ζυρίχη ενώ τα ομόλογά της υποχώρησαν σε επίπεδα που σηματοδοτούν βαθιά οικονομική δυσχέρεια.

Οι ανησυχίες για την οικονομική υγεία της Credit Suisse έχουν φέρει αναστάτωση στις διεθνείς αγορές, ανησύχησαν τις ρυθμιστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και ώθησαν ορισμένες εταιρείες να επανεκτιμήσουν την έκθεσή τους στην τράπεζα.

Ο Koerner είπε ότι ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα μετά την κατάρρευση δύο αμερικανικών τραπεζών, προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση της ετήσιας έκθεσης της Credit Suisse «οδήγησε επίσης σε περαιτέρω προσοχή στην Credit Suisse».

«Σε στιγμές όπως αυτή, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στα γεγονότα και να ενισχύσουμε τα δυνατά σημεία της τράπεζας», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v