Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Mεροκάματο» $140 εκατ. για όσους πόνταραν κόντρα στην Credit Suisse

Το sell off της ελβετικής τράπεζας δημιούργησε καλά κέρδη για τους short sellers, που προβλέπεται να τα... αβγατίσουν.

«Mεροκάματο» $140 εκατ. για όσους πόνταραν κόντρα στην Credit Suisse

Μεγάλα κέρδη αποκόμισαν οι short sellers που πόνταραν κόντρα στην Credit Suisse την Τετάρτη, αφού η τιμή της μετοχής καταβαραθρώθηκε σε ποσοστά γύρω στο 30%.

Το sell off της ελβετικής τράπεζας δημιούργησε κέρδη περίπου 140 εκατομμυρίων δολαρίων για όσους πούλησαν, σύμφωνα με στοιχεία της S3 Partners. Εάν διατηρηθεί το ίδιο τέμπο, γράφει το Bloomberg, τα πιθανά κέρδη για αντίστοιχα στοιχήματα έναντι των μετοχών της εταιρείας που διαπραγματεύονται σε ΗΠΑ και Ελβετία θα αγγίξουν τα 192 εκατ. δολάρια από την αρχή του έτους, δήλωσε ο Ihor Dusaniwsky, επικεφαλής αναλύσεων της S3.

Η τιμή της μετοχής της Credit Suisse υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, αφού ο μεγαλύτερος μέτοχος Saudi National Bank δήλωσε πως δεν θα εισφέρει περαιτέρω μετρητά στην τράπεζα, τροφοδοτώντας ανησυχίες για την ευρωστία των παγκόσμιων τραπεζών, ιδίως μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών στις ΗΠΑ. Κι όλα αυτά παρά την τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου Ulrich Koerner που επισήμαινε σημάδια βελτίωσης στις δραστηριότητες της τράπεζας, με στόχο να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η μετοχή σημείωσε πτώση έως και 31% στη Ζυρίχη, στη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί, πριν επανακάμψει στο -23%

Η διολίσθηση πυροδότησε ευρύτερη αναταραχή στις διεθνείς μετοχές, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν σε ασφαλέστερα καταφύγια, όπως τα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v