Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την παράταση της συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά συζήτησαν ΗΠΑ-Τουρκία

Από τον Ιούλιο η συμφωνία, η οποία κατοχυρώνει την ασφαλή διέλευση των εξαγωγών σιτηρών από τρία λιμάνια, έδωσε τη δυνατότητα στην Ουκρανία να αποστείλει περισσότερους από 24 εκατομμύρια τόνους, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους τροφίμων.

Την παράταση της συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά συζήτησαν ΗΠΑ-Τουρκία

ΗΠΑ και Τουρκία μοιράστηκαν τις κοινές ανησυχίες σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις προσπάθειες της Άγκυρας να διασφαλίσει την ανανέωση της Πρωτοβουλίας για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου μετά τη συνάντηση στην Ουάσιγκτον του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και του Τούρκου ομολόγου του Ιμπραήμ Καλίν.

Η συμφωνία, η οποία κατοχυρώνει την ασφαλή διέλευση των εξαγωγών σιτηρών από τρία λιμάνια, έδωσε τη δυνατότητα στην Ουκρανία να αποστείλει περισσότερους από 24 εκατομμύρια τόνους, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους των τροφίμων το οποίο είχε εκτοξευθεί σε ρεκόρ μετά την αρχική διακοπή της εισβολής της Ρωσίας. εμπορικές ροές.

Την Τρίτη η συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που διευκολύνει τις εξαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων παρατάθηκε για 60 ημέρες, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Από τότε που η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν στην Τουρκία στις 22 Ιουλίου την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ Πρωτοβουλία για την εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, εκατομμύρια τόνοι σιτηρών και άλλων διατροφικών προϊόντων έχουν εξαχθεί από λιμάνια της Ουκρανίας.

Η Ρωσία πρότεινε την Τρίτη την ανανέωση της συμφωνίας που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, μετέδωσε το TASS, αλλά μόνο για το ήμισυ της περιόδου των 120 ημερών που ήταν η προηγούμενη παράταση της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v