Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούλγαροι αγρότες ζητούν να διακοπούν οι εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Αγρότες είπαν στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο BNT ότι το σιτάρι εγχώριας καλλιέργειας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις ουκρανικές εισαγωγές, οι οποίες είναι περίπου 30% φθηνότερες.

Βούλγαροι αγρότες ζητούν να διακοπούν οι εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Παραγωγοί σιτηρών στη Βουλγαρία ζήτησαν να σταματήσουν οι εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

Διαδηλωτές που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις σε τρεις βουλγαρικές περιοχές είπαν στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο BNT ότι το σιτάρι εγχώριας καλλιέργειας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις ουκρανικές εισαγωγές, οι οποίες είναι περίπου 30% φθηνότερες.

«Η αγορά έχει καταρρεύσει, οι αποθήκες είναι γεμάτες», δήλωσε σήμερα ο συντονιστής των διαδηλώσεων, Ντιμίταρ Ντιμοϊτρόφ, προσθέτοντας ότι παρόμοια προβλήματα υπάρχουν ως αποτέλεσμα της εισαγωγής φθηνότερων ηλιόσπορων από την Ουκρανία.

Αγρότες απέκλεισαν προσωρινά έναν κεντρικό δρόμο στη βόρεια Βουλγαρία που συνδέει την πόλη Ρούσε με το εσωτερικό της χώρας, χρησιμοποιώντας τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές μηχανές τους.

Διαδηλώσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας αναμένεται να συνεχιστούν επ' αόριστον. Οι γεωργοί σιτηρών στην περιοχή Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσαν επίσης την ετοιμότητά τους για διαδηλώσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v